Black Phoenix 1.5 - Preview

Anything QL Software or Programming Related.
User avatar
Tesla
ROM Dongle
Posts: 24
Joined: Fri Sep 15, 2017 6:19 pm

Re: Black Phoenix 1.5 - Preview

Postby Tesla » Wed Oct 31, 2018 5:24 pm

Downloaded yesterday.

Great job Giorgio, as usual.

Cheer


Derek_Stewart
QL Wafer Drive
Posts: 1470
Joined: Mon Dec 20, 2010 11:40 am
Location: Runcorn, Cheshire, UK

Re: Black Phoenix 1.5 - Preview

Postby Derek_Stewart » Wed Nov 28, 2018 7:30 pm

Runs great on the Q68...


Regards,

Derek
Ralf R.
Over Heated PSU
Posts: 146
Joined: Fri Jun 15, 2018 8:58 pm

Re: Black Phoenix 1.5 - Preview

Postby Ralf R. » Fri May 17, 2019 8:51 am

I wanted to try BP15, put it into the recent QPC2, but it refuses to start properly. The window gets black, an error beep(?) comes, a few Buttons on top and a half created QDT button (just one). The pointer then is a padlock.

When I open the System button, there is "at Line xxx:1" not found. And there is no longer a WIN device. Dir WIN1_ gives not found.

What could it be? I have tried several screen sizes with QPC2, but no luck. Anything to configure first?


User avatar
Giorgio Garabello
Trump Card
Posts: 240
Joined: Tue Jun 30, 2015 8:39 am
Location: Turin, ITaly
Contact:

Re: Black Phoenix 1.5 - Preview

Postby Giorgio Garabello » Sat May 18, 2019 8:07 am

Ralf R. wrote:I wanted to try BP15, put it into the recent QPC2, but it refuses to start properly. The window gets black, an error beep(?) comes, a few Buttons on top and a half created QDT button (just one). The pointer then is a padlock.

When I open the System button, there is "at Line xxx:1" not found. And there is no longer a WIN device. Dir WIN1_ gives not found.

What could it be? I have tried several screen sizes with QPC2, but no luck. Anything to configure first?


I sent you an email...

Giorgio


Derek_Stewart
QL Wafer Drive
Posts: 1470
Joined: Mon Dec 20, 2010 11:40 am
Location: Runcorn, Cheshire, UK

Re: Black Phoenix 1.5 - Preview

Postby Derek_Stewart » Sat May 18, 2019 8:58 am

Hi,

I downloaded a fresh copy of Black Phoenix v1.5, configured QPC2 to run full screen at 1920x1080 on a Fujitsu Celsius H700 Corei7 Laptop, all worked perfectly.

I tried Black Phoenix on SMSQmulator, the Bird animation did not display, but the system booted up to the desktop. There was an error on QBTnet.

Q68 worked perfectly except a little slower in the high colour mode. 512x384 Mode 33 is preferred for speed.

Note The Q68 is only a single core 40Mhz 68000 and QPC2 is running on a Quad Core i7 processor running 2.8Ghz on each core. Not a fair comparison.


Regards,

Derek
Ralf R.
Over Heated PSU
Posts: 146
Joined: Fri Jun 15, 2018 8:58 pm

Re: Black Phoenix 1.5 - Preview

Postby Ralf R. » Sat May 18, 2019 9:24 am

Problem solved, the safety settings on the extracted file for the user was wrong. Write was disabled. Now it works. Thanks to Marcel für the hint.

The QBTnet error was the same here.

I have spent quite a long time to find out, which gives the best screen size with QPC2 for me. It is 768 x 512 on my 19" monitor (4:3). 1024x768 is nice, but far to small to work properly with it. And if I make this for the whole screen, the pixels are interpolated, though not very clean.


User avatar
Giorgio Garabello
Trump Card
Posts: 240
Joined: Tue Jun 30, 2015 8:39 am
Location: Turin, ITaly
Contact:

Re: Black Phoenix 1.5 - Preview

Postby Giorgio Garabello » Sat May 18, 2019 12:58 pm

Ralf R. wrote:Problem solved, the safety settings on the extracted file for the user was wrong. Write was disabled. Now it works. Thanks to Marcel für the hint.

The QBTnet error was the same here.

I have spent quite a long time to find out, which gives the best screen size with QPC2 for me. It is 768 x 512 on my 19" monitor (4:3). 1024x768 is nice, but far to small to work properly with it. And if I make this for the whole screen, the pixels are interpolated, though not very clean.


I have made several experiments on the resolutions presented by QPC2, I found that I can also use resolutions not presented in the menu. some results are great, others suck :-) for example on my PC 1920x1080 I use a resolution that does not "exist" 960x540 ... but has a very good result

Giorgio


Ralf R.
Over Heated PSU
Posts: 146
Joined: Fri Jun 15, 2018 8:58 pm

Re: Black Phoenix 1.5 - Preview

Postby Ralf R. » Sat May 18, 2019 1:40 pm

On my PC (1280x1024) 960x540 is not good, still interpolated. I can set my size (in Windows) to 1024x768 (a QPC2 default), so should try, if that gave better results.



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests