Black Phoenix 1.5

Anything QL Software or Programming Related.
User avatar
Giorgio Garabello
Trump Card
Posts: 242
Joined: Tue Jun 30, 2015 8:39 am
Location: Turin, ITaly
Contact:

Re: Black Phoenix 1.5

Postby Giorgio Garabello » Thu Nov 29, 2018 1:50 pm

this is very strange….. is QPC2?

Can you see here on my system qpc2+smsqe 3.33 Alpha_blend works
http://www.hunggartorino.it/ql/black-ph ... meeting-2/


User avatar
NormanDunbar
Aurora
Posts: 783
Joined: Tue Dec 14, 2010 9:04 am
Location: Leeds, West Yorkshire, UK
Contact:

Re: Black Phoenix 1.5

Postby NormanDunbar » Thu Nov 29, 2018 2:08 pm

Hi Giorgio,

yes, I see it working on your setup there. On mine, even in SuperBASIC, if I type in ALPHA_BLEND 128 directly, I get invalid name.

I've run the extras command to a file, searching the file shows no sign of the ALPHA_BLEND command there either. Very strange indeed.


I've done absolutely no configuration at all, I simply downloaded the win file, connected it as win1_ to QPC 4.00 and started it up. I left the F! Debug and F2 Setup screen alone, and the bird flew away and BP started.


Cheers,
Norm.


Why do they put lightning conductors on churches?
If at first you don't succeed, don't take up skydiving!
If you think your job is pointless, remember, there's someone in Germany who fits indicators to BMWs.
User avatar
Giorgio Garabello
Trump Card
Posts: 242
Joined: Tue Jun 30, 2015 8:39 am
Location: Turin, ITaly
Contact:

Re: Black Phoenix 1.5

Postby Giorgio Garabello » Thu Nov 29, 2018 2:10 pm

NormanDunbar wrote:Hi Giorgio,

yes, I see it working on your setup there. On mine, even in SuperBASIC, if I type in ALPHA_BLEND 128 directly, I get invalid name.

I've run the extras command to a file, searching the file shows no sign of the ALPHA_BLEND command there either. Very strange indeed.


I've done absolutely no configuration at all, I simply downloaded the win file, connected it as win1_ to QPC 4.00 and started it up. I left the F! Debug and F2 Setup screen alone, and the bird flew away and BP started.


Cheers,
Norm.



:-O
Which version of SMSQE do you use?


User avatar
NormanDunbar
Aurora
Posts: 783
Joined: Tue Dec 14, 2010 9:04 am
Location: Leeds, West Yorkshire, UK
Contact:

Re: Black Phoenix 1.5

Postby NormanDunbar » Thu Nov 29, 2018 2:27 pm

Hi Giorgio,

I'm using whatever version came with QPC 4.0.5 from this link - http://www.kilgus.net/qpc/QPC2-setup%204.0.5.10.exe - which I've just downloaded again, and reinstalled. Exactly the same problem I'm afraid. :(


Cheers,
Norm.


Why do they put lightning conductors on churches?
If at first you don't succeed, don't take up skydiving!
If you think your job is pointless, remember, there's someone in Germany who fits indicators to BMWs.
User avatar
NormanDunbar
Aurora
Posts: 783
Joined: Tue Dec 14, 2010 9:04 am
Location: Leeds, West Yorkshire, UK
Contact:

Re: Black Phoenix 1.5

Postby NormanDunbar » Thu Nov 29, 2018 2:41 pm

Just found out, PRINT VER$(1) gives 3.16.

Cheers,
Norm.


Why do they put lightning conductors on churches?
If at first you don't succeed, don't take up skydiving!
If you think your job is pointless, remember, there's someone in Germany who fits indicators to BMWs.
User avatar
Giorgio Garabello
Trump Card
Posts: 242
Joined: Tue Jun 30, 2015 8:39 am
Location: Turin, ITaly
Contact:

Re: Black Phoenix 1.5

Postby Giorgio Garabello » Thu Nov 29, 2018 2:43 pm

NormanDunbar wrote:Hi Giorgio,

I'm using whatever version came with QPC 4.0.5 from this link - http://www.kilgus.net/qpc/QPC2-setup%204.0.5.10.exe - which I've just downloaded again, and reinstalled. Exactly the same problem I'm afraid. :(


Cheers,
Norm.


3.28 I SUPPOSE
try to start qpc2 without Black Phoenix and then try to use alpha_blend command....


User avatar
Giorgio Garabello
Trump Card
Posts: 242
Joined: Tue Jun 30, 2015 8:39 am
Location: Turin, ITaly
Contact:

Re: Black Phoenix 1.5

Postby Giorgio Garabello » Thu Nov 29, 2018 2:45 pm

NormanDunbar wrote:Just found out, PRINT VER$(1) gives 3.16.

Cheers,
Norm.


3.16 ?????????

:-OOOO


User avatar
NormanDunbar
Aurora
Posts: 783
Joined: Tue Dec 14, 2010 9:04 am
Location: Leeds, West Yorkshire, UK
Contact:

Re: Black Phoenix 1.5

Postby NormanDunbar » Thu Nov 29, 2018 2:49 pm

Hi Giorgio,

yes, I know, 3.16!!! But that's what I got bundled with QPC2 4.0.5-10, so I'm rather stuck with it I suspect, unless anyone knows how to upgrade?

ALPHA_BLEND doesn't work on any version of QPC that I have, currently 3.33, 4.0.0 and the latest, 4.0.5.


Cheers and thanks for your help.
Norm.


Why do they put lightning conductors on churches?
If at first you don't succeed, don't take up skydiving!
If you think your job is pointless, remember, there's someone in Germany who fits indicators to BMWs.
martyn_hill
Super Gold Card
Posts: 523
Joined: Sat Oct 25, 2014 9:53 am

Re: Black Phoenix 1.5

Postby martyn_hill » Thu Nov 29, 2018 2:55 pm

That's very odd, Norman.

Can you share your QPC.ini file here?

It is possible in more recent versions of QPC to override the default SMSQE.bin file (default action is to look in the same folder for SMSQE) - I wonder if, even after reinstalling QPC, an older, adjusted QPC.ini file was left behind and is causing a legacy SMSQE.bin fiie to be used...

M.


User avatar
Giorgio Garabello
Trump Card
Posts: 242
Joined: Tue Jun 30, 2015 8:39 am
Location: Turin, ITaly
Contact:

Re: Black Phoenix 1.5

Postby Giorgio Garabello » Thu Nov 29, 2018 2:59 pm

NormanDunbar wrote:Hi Giorgio,

yes, I know, 3.16!!! But that's what I got bundled with QPC2 4.0.5-10, so I'm rather stuck with it I suspect, unless anyone knows how to upgrade?

ALPHA_BLEND doesn't work on any version of QPC that I have, currently 3.33, 4.0.0 and the latest, 4.0.5.


Cheers and thanks for your help.
Norm.


are you sure?
I've just installed QPC2 froum your link.... and the smsqe version is 3.28..



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests